19 oktober 2022

AssurPharma

Om te vermijden dat je BVAC-attesten steeds per post moet opsturen.

Wat is het?

Om te vermijden dat je BVAC-attesten (apotheekbriefjes) steeds per post moet opsturen, sloot Assuralia , de Beroepsvereniging van de Verzekeringsinstellingen in 2015, een overeenkomst met APB en OPHACO, zodat apothekers deze attesten digitaal kunnen doorsturen naar de verzekeraar.

Deze dienst, AssurPharma, wordt aangeboden door de volgende verzekeraars: AG Insurance, Allianz, AXA, Belfius Insurance, DKV, Ethias, KBC en Justitia.
Alle info hierover vind je op http://www.abcverzekering.be/assurpharma

Onderstaand schema toont je hoe het in zijn werk gaat.

Assur Nl

Verwerkingsdoeleinde

In het kader van een bijkomende verzekering voor de terugbetaling van de geneesmiddelen stelt de Apotheker, op vraag van de patiënt, een BVAC-attest op dat Persoonsgegevens bevat. De Apotheker geeft FarmaFlux de instructie om de BVAC-attesten, na controle van de gegevens op correctheid en uniformiteit, te versleutelen en deze versleutelde gegevens door te zenden naar de betrokken verzekeraar.

Verwerkingswijze

De Apotheker zendt de relevante gegevens van het BVAC attest naar de TIP. De TIP verricht kwaliteits- en coherentiecontroles met diverse elektronische processen op verzoek van de Apotheker. De TIP garandeert de Apotheker dat zijn gegevens correct werden geregistreerd.

Daarnaast verzorgt de TIP ook de versleuteling van de doorgestuurde gegevens ten behoeve van de geïdentificeerde verzekeraar of onderaannemer en het overmaken van deze versleutelde informatie naar de geïdentificeerde verzekeraar of diens onderaannemer.

Een tijdelijke “queuing” (bewaring) van 12 dagen wordt voorzien door de TIP. Tijdelijke niet-beschikbaarheid van één van de verzekeraars of zijn onderaannemer kan hiermee worden opgevangen. Nadat de gegevens worden opgeslagen heeft de verzekeraar 12 dagen de tijd om de gegevens van de servers van FarmaFlux te komen halen.

Deze gegevensstroom werd goedgekeurd door eHealth in de beraadslaging 13/106 van 22 oktober 2013 en wijzigingen.

Type van persoonsgegevens en bewaartermijn

Categorie van gegevens

Termijn van bewaring

Identificatienummer van de apotheek

12 dagen

Uniek nummer van het BVAC attest

12 dagen

Het CBFAA nummer van de private verzekeraar

12 dagen

Versleuteld document met de gegevens behorende van een BVAC attest

12 dagen

Naam van de Voorschrijver

12 dagen

RIZIV nummer voorschrijver

12 dagen

Datum van aflevering

12 dagen

Dossiernummer Verzekeraar

12 dagen

 


Laatst gewijzigd op 19/10/2022

Volg ons op...

Onze social media kanalen. Blijf bij met de laatste innovaties in de gezondheidssector, technologische snufjes, enz.