04 juli 2024

Vaccineren in de apotheek

Alles wat je moet weten over vaccineren in de apotheek

Sinds apothekers ook mogen vaccineren tegen griep, heeft FarmaFlux de bestaande eForm voor de registratie van de covidvaccins uitgebreid met deze voor griep. Met andere woorden, er is dus geen aparte eForm voor het registreren van griepvaccins.

FarmaFlux zorgt er eveneens voor dat de gegevens automatisch doorgestuurd worden naar de juiste instanties. Als apotheker hoef je daarvoor dus niets te doen.

Registratie

 1. Covid
  Alle informatie die geregistreerd wordt in de eForm wordt doorgestuurd naar de databank van Vaccinnet. (voor alle regio’s)
 2. Griep
  Alle informatie die geregistreerd wordt in de eForm wordt doorgestuurd naar de databank van de plaats waar het vaccin wordt toegediend.

Consultatie

 1. Covid
  Wil je als apotheker nakijken of een covidvaccin correct werd geregistreerd, dan kan dat in Vaccinnet. (voor alle regio’s)
 2. Griep
  Wil je als apotheker nakijken of een griepvaccin correct werd geregistreerd, dan kan dat enkel voor Vlaanderen in Vaccinnet. Momenteel is het voor Wallonië en Brussel niet mogelijk de vaccinregistratie nadien te consulteren (wellicht pas vanaf 1/01/25).

Nuttige links 

Handleiding FarmaFlux vaccinatie bundelt alle info over hoe het eForm invullen naast links naar Vaccinnet enz. (staat onderaan als PDF bij Documents)

Alle informatie is terug te vinden op de website van Vaccinnet:
Werken met Vaccinnet: opleidingsmateriaal | Laat je vaccineren

Raak je niet ingelogd bij Vaccinnet? 
Toegang aanvragen voor een apotheek in Vaccinnet  (indien nog niet aangemeld op Vaccinnet)

Opgelet: Heb je nog nooit gevaccineerd voor Covid, dan moet je eerst inloggen bij Vaccinnet. Check ook de info van je softwarehuis, zodat je weet op welke manier het eForm in je pakket geprogrammeerd is en hoe je dit kan oproepen. 

Link naar info op APBsite

Heb je nog vragen?
Contacteer ons via vaccination@farmaflux.be.

Verwerkingsdoeleinde

In het kader van de wettelijke opdracht gegeven in de wet uitvoering gezondheidszorgberoepen  wordt de apotheker gemachtigd vaccins te bereiden en in te spuiten. Op vraag en instructie van de apotheker werd een specifieke e-form opgemaakt om de registratie van vaccinatie door te sturen naar de bevoegde instantie.

Verwerkingswijze

Een specifiek formulier werd opgemaakt om de gegevens versleuteld van de patiënt door te sturen naar de bevoegde overheidinstantie.

Soorten persoonsgegevens

NAAM patiënt

 

INSZ nummer

 

Geslacht

 

Geboortedatum

               

Dd/MM/YYYY

Naam apotheek

 

Gebruikerscode Vaccinnet

 

Type vaccin

 

Datum toediening

 

Toegediende hoeveelheid

 

Lotnummer

 

referentienummer

 

Categorie van betrokkenen

Patiënten

persoonsgegevens

De apotheek

Persoonsgegevens

 

Volg ons op...

Onze social media kanalen. Blijf bij met de laatste innovaties in de gezondheidssector, technologische snufjes, enz.