22 maart 2023

4 tips om cybercriminelen te slim af te zijn

Cybercriminelen zijn actiever dan ooit. Onlangs was de spoeddienst van het St. Pietersziekenhuis in Brussel gesloten wegens een cyberaanval.

Cybercriminelen zijn actiever dan ooit. Onlangs was de spoeddienst van het St. Pietersziekenhuis in Brussel gesloten wegens een cyberaanval.

Wanneer je een e-mail ontvangt, is het belangrijk om op « rode vlaggen » te letten. Als de afzender daadwerkelijk een cybercrimineel is, kan de e-mail immers een phishing-link of verzoek om gevoelige informatie bevatten.

1. Check de afzender

Communiceer je regelmatig met de afzender? Heb je een (professionele) relatie met de afzender? Zo niet, wees dan extra alert.

2. Check de schrijfstijl

 Lijkt de e-mail verdacht, zelfs als je de afzender herkent? Heeft de afzender een ongebruikelijke schrijfstijl of vraagt hij je een vreemde taak uit te voeren? Sta er dan even bij stil. 

3. Check het domein van versturen

Is de e-mail verzonden vanaf het domein van jouw bedrijf? Controleer dan of het e-mailadres geen visuele nepversie is van een bestaand domein, zoals micorsoft-support.com i.p.v. microsoft.com.

4. Blijf alert

Bij de minste twijfel, klik niet op links, open geen bijlagen en beantwoord de e-mail niet.

Door alert te blijven, help je jouw apotheek of organisatie beschermen tegen cybercriminelen.

 

Meer tips, klik hier.

Logo Safeonweb


Laatst gewijzigd op 22/03/2023

Volg ons op...

Onze social media kanalen. Blijf bij met de laatste innovaties in de gezondheidssector, technologische snufjes, enz.