Face-to-face met zorgverstrekker cruciaal

Enkele markante conclusies uit het onderzoek van het Amerikaanse Rockhealth naar de trends in het gebruik van wearables, video-consult, apps, online reviews van zorgverleners en online gezondheidsinformatie.

Ten eerste, dat de meest gebruikte digitale zorgtools zijn het online zoeken naar gezondheidsinformatie en naar reviews van zorgprofessionals.

Ten tweede, dat wearables zoals Fitbit vaak na een tijd niet meer gebruikt worden om diverse redenen :  beoogde doel bereikt of juist niet, lastig in gebruik, stuk gegaan, geen mooi design.

Ten derde, is er sprake van een verhoogd gebruik van allerlei digitale zorgdiensten.

Goed om te weten is dat ondanks een hoge tevredenheidsgraad tegenover digitale zorg een face-to-face gesprek met een zorgverlener voorafgaand aan een e-consult tot een beduidend grotere tevredenheid  (92%) leidt dan een e-consult op zich (53%).

Opvallend is dat mensen die juist baat zouden hebben bij digitale hulpmiddelen voor het checken van hun gezondheid, bijvoorbeeld patiënten met een te hoge bloeddruk of een chronische aandoening, vaak geen apps of trackers gebruiken.

Laten we dus als apotheker de digitale revolutie omarmen en er geen schrik van hebben, want het persoonlijke contact met onze patiënten maakt duidelijk het verschil. Het recente succes van de huisapotheker is daar eens te meer een bewijs van.

Lees het hele rapport hier

Bron : https://www.smarthealth.nl/2018/08/28/rockhealth-gebruik-digitale-zorg-groeit-2018/?

Published by

Related Posts