Wat is het?
Brumammo is een vzw die belast is met de organisatie van de opsporing van dikkedarmkanker in het Brusselse Gewest.  Brumammo doet beroep op de officina apothekers om te participeren in een colontest programma dat de patiënten sensibiliseert.  Via de colontest die bloed opspoort in de stoelgang, kan darmkanker in de vroegste fase opgemerkt worden. Negen op de tien gevallen zijn trouwens te genezen in een vroeg stadium. De colontest kan gratis afgehaald worden in de apotheek in ruil voor een persoonlijke uitnodigingsbrief verzonden door BRUPREV of op vertoon van een medisch voorschrift met de vermelding ‘gratis colontest’. Wat betreft personen zonder uitnodiging of medisch voorschrift, kan de apotheker door het invoeren van het INSZ-nummer via deze link nakijken of die persoon in aanmerking komt.

Op basis van het aantal afgeleverde colontest-kits beoogt Brumammo een zicht te krijgen op de adoptie van de colontesten binnen het Brussels gewest. 

Verwerkingsdoeleinde
In het kader van de rapportering voor statistische doeleinden, meer bepaald het aantal verpakkingen en aantal patiënten, krijgt FarmaFlux de instructie om Persoonsgegevens te verwerken tot geaggregeerde en geanonimiseerde gegevens en deze (geaggregeerde en geanonimiseerde) gerapporteerde resultaten ter beschikking te stellen aan Brumammo in het kader van Kanker- projecten.

Verwerkingswijze
Een specifieke CNK wordt ontwikkeld voor deze verwerking tot het bekomen van het aantal patiënten en verpakkingen die worden afgeleverd binnen de apotheek. De apotheker registreert bij elke aflevering deze specifieke CNK.

Deze persoonsgegevens worden verwerkt ( geanonimiseerd en gepseudonimiseerd) voor het bekomen van het aantal patiënten en verpakkingen die worden afgeleverd per apotheek.

Soort persoonsgegevens
CNK
3690633 NL‘’ KIT SCREENING COLORECTALE KANKER PROJECT CRC BXL”   FR “KIT DEPISTAGE CANCER COLORECTAL PROJET CRC BXL
5520762  “X006 Aflevering kit voor screening colorectale kanker” – “X006 Délivrance d’un kit de dépistage du cancer colorectal”

Duur van de bewaring
De gegevens van deze verwerking worden maandelijks opgemaakt en verwijderd.

Gerelateerde links
Colontest: https://www.bruprev.be/nl/bruprev

Bijkomende informatie
Contactpersoon project
Ann Herzeele Voorzitter AVB – UPB 
voorzitter@upb-avb.be

Contactpersoon FarmaFlux:
Marc Buckens 
info@farmaflux.be

Corine Dewinter 
corine.dewinter@apb.be